Pere Miquel Carreras, amb els primers sonsos que han arribat a Les Corones aquesta temporada.

Els sonsos com a suggeriment, a Les Corones

Els sonsos com a suggeriment, a partir d’aquest cap de setmana ja els podreu demanar a Les Corones. Començarem introduint els Sonsos a l’andalusa, una variació deliciosa i cruixent d’un dels plats de peix més populars de la cuina mediterrània. Aquesta preparació, inspirada en els sabors del sud de la Mediterrània, converteix els petits sonsos en una tapa irresistible.

La clau d’aquest plat es troba en l’arrebossat lleuger que utilitzem, abans de ser fregits en oli calent fins que la seva pell es torni un punt daurada i cruixent. Aquest mètode no només preserva la tendresa de la carn dels sonsos, sinó que també afegeix una textura satisfactòria que contrasta perfectament amb la suavitat del peix.

És un plat que es pot gaudir sol com a aperitiu o com a part d’un assortiment de tapes, acompanyat d’una copa de vi blanc fred o una cervesa lleugera. A més del seu sabor excepcional, els sonsos són una font de proteïnes, força similar a la de la carn i els ous. Presenta àcids grassos del tipus omega 3, l’oleic i el linoleic i minerals com el iode, el ferro, el fòsfor, magnesi i calci. Això fa d’aquest plat una opció tant saludable com saborosa.