Pere Miquel Carreras, propietari de Les Corones, va assistir a la reunió sobre com abordar el retorn turístic del Projecte Sèpia.Les Corones s’ha implicat en la preparació de les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia a l’Estartit. Una iniciativa conjunta de diversos restaurants amb la confraria de pescadors. Les Corones valora el projecte sèpia com una bona oportunitat per al sector turístic de l’Estartit. Fa uns dies vam assistir a una reunió convocada per l’Estació Nàutica per parlar del tema que valorem molt positivament. Segurament en les properes setmanes podrem explicar més coses que creiem que seran del vostre interès.
El Projecte sèpia té com a objectiu millorar les condicions de reproducció dels cefalòpodes i repoblar-ne les aigües de l’Empordà. El projecte s’ha proposat treballar amb els pescadors artesanals per conservar una pesca tradicional i fomentar unes pràctiques sostenibles. Igualment, vol sensibilitzar la societat cap el mar i fomentar un turisme sostenible.

Interès turístic

El Projecte Sèpia busca una repercussió mediambiental, la divulgació i el retorn econòmic i turístic. Per això s’ha impulsat, amb el suport de la confraria de pescadors de l’Escala, la creació d’un distintiu per als pescadors que comercialitzin sèpies de la zona. L’any passat es van organitzar unes Jornades Gastronòmiques de la Sèpia. En aquest cas, es van oferir menús especials amb la sèpia com a protagonista.
El Projecte Sèpia és coordinat pel biòleg Boris Weitzmann i el pescador escalenc Isaac Moya. Hi participen l’Ajuntament de l’Escala i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter com a patrocinadors principals. I hi col•laboren els pescadors de l’Escala i de l’Estartit.

A més, s’han implicat en el projecte una vintena de col•laboradors. Càmping Castell Mar, Club Nàutic l’Estartit, Agrupació Nàutica Llevantina, L’Aquàrium de Barcelona, LowImpactFishers Europe, Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador, Club Nàutic l’Escala, Hotel Spa Empúries, Empuriaport, Càmping Illa Mateua, Nautilus Subaquàtic Vision, Celler de Can Roca, El Molí de l’Escala, Vacances Costa Brava, Rycsa, Tònic Art i Comunicació, Construccions i Estructures Empúries, Ajuntament de Torroella de Montgrí, Quercus Sàpiens, Construccions i Estructures Manu i Motor l’Escala).

El projecte també ha rebut petites aportacions a través d’un projecte de micromecenatge. Aquestes aportacions han permès fer créixer el projecte i incorporar una petita embarcació per transportar els materials i dur a terme les feines que requereix el dia a dia.

Si voleu saber més del Projecte sèpia, aquí ho explica un dels seus impulsors, en Boris Weitzmann