L'entrevista a Pere Miquel Carreras, propietari del restaurant Les Corones, especialitzat en peix a la brasa.

La història del peix a la brasa a Les Corones a El Punt Avui

I, de Getaria, a l’Astillero, un restaurant familiar situat al port mateix. Aquí comença la nostra relació amb la família propietària d’aquest emblemàtic restaurant de peix a la brasa de Getaria. Després d’un parell de visites, i vist que calia diferenciar el seu restaurant davant la crisi pren una decisió. Pere Miquel Carreras els demana si l’acceptarien per formar-lo en la tècnica de coure el peix a la brasa. Finalment, la formació es va fer a l’Elkano i a l’Astillero,  dos referents gastronòmics bascos. I això gràcies a les gestions d’un col·lega, l’actual xef i director d’Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sànchez.

Una brasa feta a mida a Getaria

Les eines per fer el peix a la brasa de Les Corones tenen el mateix origen. La brasa la va fer a mida un ferrer de la població basca i les besugueres es van comprar allà mateix. La tècnica de cocció combinada amb el toc personal d’en Pere Miquel fan la resta. El resultat és un peix que sorprèn, tant per la textura, com pel gust.

En la mateixa entrevista es fa un repàs també de com Les Corones ha entrat a formar part dels restaurants que són recomanats a la Guia Michelin. Des de Les Corones és un reconeixement i un estímul per seguir oferint als nostres clients un bon producte. Fresc i elaborat amb una tècnica que ha entrat amb força al panorama gastronòmic de casa nostra.