Restaurant Les Corones s'adhereix a la Carta Europea de Turisme Sostenible amb el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, després de ser certificats per Euorpark

Les Corones s’adhereix a la CETS del Parc Natural del Montgrí 

Carla Carreras i Pere Miquel Carreras penjant la placa que indica que Les Corones és un establiment recomanat a la Guia Michelin 2018.Les Corones s’adhereix a la CETS del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Europarc ha comunicat avui la certificació de Les Corones com a empresa adherida a la Carta Europea de Turisme Sostenible. Des de fa ja uns mesos, formem part del Fòrum de Turisme Sostenible creat a l’entorn del Parc Natural en el marc de la CETS. Aquesta aposta s’afegeix al compromís de Les Corones amb la qualitat del servei de restauració i en l’aposta per un turisme de qualitat i desestacionalitzat.

‘Estem convençuts que ser en aquest projecte beneficia l’Estartit, la destinació turística i també a nosaltres. Que hi hagi empreses que compartim els valors del Turisme Sostenible associat al nostre Parc Natural és fonamental. Creiem que l’entorn del Montgrí, les Illes Medes, i el Baix Ter, amb indrets com la Pletera són estratègics. Cuidar aquest entorn, que és com un diamant en brut, és vital per un turisme més sostenible, i per desestacionalitzar-lo. Estem molt contents d’haver aconseguit la certificació, amb l’ajuda del Parc Natural, explicava Pere Miquel Carreras.

La CETS en el marc del Parc Natural del Montgrí

Turbot a la brasa del Restaurant Les Corones i el seu propietari, Pere Miquel Carreras.Adherir-se a la CETS implica dur a terme un pla d’actuacions en un període de tres anys que inclourà mesures com:

  • Incloureem en la nostra oferta productes que proximitat com el xai, que forma part de l’experiència Ramats de Foc i que pasturen al Parc o bé l’Arròs de Pals.
  • Recomanar empreses d’activitats turístiques, botigues o establiments d’oci, restauració, entreteniment o visites guiades locals.
  • Destinar un espai específic a informació del parc disponible als clients.
  • Informar a la carta dels productes que s’ofereixen que són del parc o locals.
  • Fer un estudi per instal·lar plaques solars per substituir energia fòssil per renovable.
  • Instal·lació de plaques solars i sistema de gestió per substituir energia fòssil per renovable.
  • Substituir l’oli d’oliva actual per oli de producció local, d’oliva extra verge i ecològic.
  • Incloure a la carta de vins, vins del Mas Geli (Pals), Mas Oller (Torrent), i productors de l’àmbit del parc (Torroella i Ullà).
  • Incloure un producte turístic diferenciat que combini àpat a Les Corones amb excursió amb la barca Núria de l’Estartit.

Amb l’adhesió a la carta, Les Corones manifesta el compromís per col·laborar amb el Parc Natural. Fent-ho en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible. I a facilitar al Parc la informació per avaluar el compliment del Programa d’Actuacions els tres anys de vigència.

Les Corones és un restaurant especialitzat en el peix fresc a la brasa fet a l’estil de Getaria (País Basc). Però amb el toc personal del seu propietari, Pere Miquel Carreras. També ha incorporat fa poc peix a la brasa del Mediterrani, fora de carta. Situat en una zona tranquil·la, a segona línia de mar, és un dels restaurants més ben valorats de la població.