Les Corones s’afegeix a partir d’avui a les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia i de la Clova. Les Jornades de la sèpia son fruït de la col·laboració amb l’Ajuntament de l’Escala i amb el Projecte Sèpia. Els vins del Celler Castell de Peralada, patrocinador de les jornades, completen l’oferta gastronòmica d’aquesta iniciativa.
Les jornades es duran a terme durant tot el mes de juny organitzades per l’Estació Nàutica L’Estartit–Illes Medes. Tenen el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit. Es tracta d’una proposta gastronòmica que ens apropa el potencial de la restauració local, combinada amb els productes locals i de proximitat del nostre litoral. El projecte sèpia es va engegar fa dos anys per afavorir-ne la recuperació a la costa del Montgrí.
XXIII Jornades gastronòmiques de La Clova
Així, les XXIII Jornades Gastronòmiques «Tastets de Mar: La Clova», incorporen la sèpia en els seus menús. Comptaran amb la participació de 13 restaurants, dels quals 3 ofereixen menú de la clova, Alba, La Sal i Les Salines. D’ells, 2 (La Xula i Santa Anna) ofereixen menú de sèpia. Nou ofereixen una fusió de menú de clova i sèpia (Picasso, Can Dalfó, Club Nàutic Estartit, Gastrobar Can Sánchez, La Palmera, Les Corones, Medes II i Nereida).
Les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia es van organitzar per primer cop l’any passat a l’Escala. D’aquesta manera, els dos municipis sumen esforços ampliant l’àmbit territorial i el potencial promocional de la campanya. En total, seran 23 els establiments els que oferiran en les seves cartes plats amb la sèpia com a protagonista.
Les jornades s’han presentat aquest dijous al Club Nàutic de l’Estartit, amb els restauradors participants. Hi han estat presents representants dels ajuntaments de Torroella de Montgrí, L’Escala i de l’EMD de l’Estartit. Igualment hi havia una representació de l’Estació Nàutica l’Estartit-Illes Medes i del Parc Natural de Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.