El Restaurant Les Corones, especialitzat en peix a la brasa, ha estat reconegut pel seu compromís amb la gestió ambiental. Els restauradors guanyadors dels premis Ecovidrio de sostenibilitat de 2025, entre els quals el Restaurant Les Corones

Premi pel compromís amb la sostenibilitat a Les Corones

Premi pel compromís amb la sostenibilitat a Les Corones

El Restaurant Les Corones, especialitzat en peix a la brasa, ha estat reconegut pel seu compromís amb la gestió ambiental. El premi s’ha concedit entre restaurants de les costes d’Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Regió de Múrcia i Cantàbria. Estem compromesos a oferir una experiència culinària única per als amants de la bona cuina i els bons vins. I també amb la sostenibilitat. Per això en el seu moment vam apostar per plans de qualitat. Darrerament, estem adscrits a la Carta Europea de Turisme Sostenible. Una carta que va associada al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i al compromís amb les bones pràctiques ambientals.

Els establiments premiats pel seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, han estat Surla (Tarifa, Cadis), El Farillo (Motril, Granada) i La Cova (Ayamonte, Huelva), a Andalusia; Caterina (Gavà, Barcelona) i Les Corones (Torroella de Montgrí, Girona), a Catalunya; Baobab Soul Kitchen & Bar (Sant Joan Platja, Alacant) i Rubén Miralles (Vinaròs, Castelló), a la Comunitat Valenciana; Can Mimosa Eivissa (Santa Eulària des Riu, Eivissa), a les Illes Balears; CP8 (Cap de Pals, Cartagena, Múrcia), a la Regió de Múrcia; i La Torre by Marañón (Galí, Cantàbria), a Cantàbria. En aquesta sisena edició del #MovimientoBanderasVerdes, Ecovidrio ha comptat amb la participació de més de 15.000 hostalers de 180 municipis d’Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, la Regió de Múrcia i, com a novetat aquest any, Cantàbria.

Restaurant de referència a la Guia Michelin

En aquesta nova edició, els hostalers guardonats gaudiran d’una exclusiva Master Class i una degustació de diversos plats a càrrec del reconegut xef Ricard Camarena, que compta amb dues estrelles Michelin.  La història de Les Corones està profundament lligada al País Basc. Pere Miquel Carreras va viatjar a Getaria per formar-se en la tècnica de cuinar el peix a la brasa. Allà en va aprendre dels mestres dels reconeguts restaurants Elkano i Astillero. També va ser allà on va encarregar una brasa feta a mida que és la que avui podeu veure a Les Corones. Les besugueres també provenen del mateix lloc. Reconegut per la qualitat gastronòmica, ja fa uns quants anys que apareixem com a restaurant recomanat a la Guia Michelin.

Ecovidrio ha guardonat els deu establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de les costes espanyoles. Aquest premi forma part del #MovimientoBanderasVerdes, la reconeguda campanya estival d’Ecovidrio que reconeix l’esforç de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la circularitat durant l’estiu, especialment pel que fa a la gestió correcta dels residus.