Reportatge de Gidona sobre el peix a la brasa del Restaurant Les Corones

El peix a la brasa de Les Corones a la revista Gidona

Reportatge de Gidona sobre el peix a la brasa del Restaurant Les CoronesLa revista Gidona dedica un reportatge al Restaurant Les Corones, en el seu apartat dedicat a la gastronomia, Delicatessen.  A  ‘L’ambaixador de Getaria a la Costa Brava’ Gidona explica els orígens del canvi d’orientació gastronòmica de Les Corones. La casualitat va fer que els autors de reportatge viatgessin el febrer passat a Getaria. I un dels plats que van tastar va ser precisament el peix a la brasa. En el seu cas, va ser una visita a Kaia Kaipe. En el cas de Les Corones, l’aprenentatge el vam fer a l’Elkano i a l’Astillero. I amb aquest últim, hi hem mantingut una relació que va més enllà de la que mantenen els col·legues de professió.

Peix a la brasa a la manera de Getaria

L’article explica com Pere Miquel Carreras va traslladar a la nostra terra l’experiència de menjar el peix a la brasa. Per això les graelles les va fer fer a mida al ferrer de la població basca. I allà també va adquirir les besuqueres amb les que cou el peix. Destaca també el reportatge la qualitat de la matèria primera. El turbot té un protagonisme indiscutible així com el gall de Sant Pere. O el besuc, l’escòrpora, el rap o el llobarro. Peixos salvatges o semi-salvatges dels quals no sempre se’n pot garantir la disponibilitat. ‘Servits al just punt de cocció, fets a la brasa i banyats amb l’“aigua de Lourdes” que a Les Corones s’anomena de “Les Medes”. Una emulsió a base d’oli, cítrics i punts de vinagre de la qual es nega a donar-me més detalls. És el gran secret de tots els cuiners bascos i, com no, d’en Pere Miquel Carreras.’

Recomanat a la Guía Michelin i a Gidona

Gidona també destaca el fet que ‘els peixos tinguin el seu preu posat a carta i fugi de l’odiós “spm” (segons preu mercat). Aquí marquen a la carta el preu per cada 100 grams de peix.’ I ho fem per facilitar el càlcul del preu del plat als nostres clients.

I acaba explicant que som establiment recomanat a la Guia Michelin: ‘El restaurant Les Corones va aparèixer a la guia Michelin d’aquest any com a recomanat i puc donar fe que a partir d’ara també serà recomanat per un servidor i destinat a  aquells clients que volen gaudir d’un bon producte fet com es  fa als restaurants de Getaria’.