Premi pel compromís amb la sostenibilitat a Les Corones
Premi pel compromís amb la sostenibilitat a Les Corones
El Restaurant Les Corones, especialitzat en peix a la brasa, ha estat reconegut pel seu compromís amb la gestió ambiental. El premi s’ha concedit entre restaurants de les costes d’Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Regió de Múrcia i Cantàbria. Estem compromesos a oferir una experiència culinària única per als amants de la bona cuina i els bons vins. I també amb la sostenibilitat. Per això en el seu moment vam apostar per plans de qualitat. Darrerament, estem adscrits a la Carta Europea de Turisme Sostenible. Una carta que va associada al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i al compromís amb les bones pràctiques ambientals.
Els establiments premiats pel seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, han estat Surla (Tarifa, Cadis), El Farillo (Motril, Granada) i La Cova (Ayamonte, Huelva), a Andalusia; Caterina (Gavà, Barcelona) i Les Corones (Torroella de Montgrí, Girona), a Catalunya; Baobab Soul Kitchen & Bar (Sant Joan Platja, Alacant) i Rubén Miralles (Vinaròs, Castelló), a la Comunitat Valenciana; Can Mimosa Eivissa (Santa Eulària des Riu, Eivissa), a les Illes Balears; CP8 (Cap de Pals, Cartagena, Múrcia), a la Regió de Múrcia; i La Torre by Marañón (Galí, Cantàbria), a Cantàbria. En aquesta sisena edició del #MovimientoBanderasVerdes, Ecovidrio ha comptat amb la participació de més de 15.000 hostalers de 180 municipis d’Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, la Regió de Múrcia i, com a novetat aquest any, Cantàbria.
Restaurant de referència a la Guia Michelin
En aquesta nova edició, els hostalers guardonats gaudiran d’una exclusiva Master Class i una degustació de diversos plats a càrrec del reconegut xef Ricard Camarena, que compta amb dues estrelles Michelin. La història de Les Corones està profundament lligada al País Basc. Pere Miquel Carreras va viatjar a Getaria per formar-se en la tècnica de cuinar el peix a la brasa. Allà en va aprendre dels mestres dels reconeguts restaurants Elkano i Astillero. També va ser allà on va encarregar una brasa feta a mida que és la que avui podeu veure a Les Corones. Les besugueres també provenen del mateix lloc. Reconegut per la qualitat gastronòmica, ja fa uns quants anys que apareixem com a restaurant recomanat a la Guia Michelin.
Ecovidrio ha guardonat els deu establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de les costes espanyoles. Aquest premi forma part del #MovimientoBanderasVerdes, la reconeguda campanya estival d’Ecovidrio que reconeix l’esforç de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la circularitat durant l’estiu, especialment pel que fa a la gestió correcta dels residus.




